2 (2)
R2
Eterna2
Eterna2

 

LAMAR parketi... inspirisani prirodom

 

 

Elegance

LAMAR parketi iz kolekcije Elegance su istinska inspiracija za uređenje prostora. Obrađene, fino brušene površine, blago oborene ivice i završni tretman uljem ili lakom, u potpunosti oslobađaju vizuelni karakter drveta. Struktura drveta kod ovih parketa se može dodatno naglasiti četkanjem, kako bi se dodatno istakao jedinstven profil svake daske, sa svim svojim prirodnim različitostima. U skladu sa svojim imenom, parketi iz ove kolekcije će u Vaš prostor unijeti notu elegancije.

 

Eterna

Kolekcija Eterna je unikatna kreacija naših zanatlija čije stvaralaštvo u kombinaciji sa prirodom postaje vanvremensko. Ovu kolekciju čine ručno obrađeni i hoblovani parketi, dizajnirani da oslikavaju stil prošlih vremena kroz modernu izvedbu. Eterna kolekcija na jedinstven način interpretira Vaš stil, spaja ga sa prirodnim savršenstvom drveta izvajanim ljudskom rukom i naglašenim bojenjem i uljenjem, što Vašem prostoru istovremeno daje notu topline, udobnosti ali i dugovječnosti.

Regulus

Njegujući strast prema drvetu i kreativnosti pripremili smo kolekciju vrhunskog parketa ispunjenog autentičnošću - Regulus. Prirodna ljepota i rustičan izgled drveta kod ovih podova naglašeni su četkanjem i primjenom različitih nijansi boja, a zaokruženi nanosom najkvalitetnijeg ulja, koje podu daje satensku, glatku površinu i istovremeno pruža veliku otpornost i dugotrajnu zaštitu. Ovo su parketi koji pokreću maštu i koje je zbog svoje svestranosti i univerzalnosti moguće prilagoditi bilo kom prostoru i stilu uređenja.

 

Art

Kao iz davne prošlosti, kada su dizajnirani podovi krasili kraljevske i plemićke dvorove, LAMAR kolekcija Art unosi dah umjetnosti u Vaš životni prostor, dajući mu tradicionalan i istančan ukus. Hand-made parketi iz ove kolekcije su dizajnirani kao mozaik, ograničeni samo Vašom maštom i izrađeni umjetničkom vještinom naših zanatlija. Duh kraljevskih tradicija prenesen ljudskom rukom na svaki pojedinačan dizajn je garancija da ste sebi priuštili pod istinske i trajne vrijednosti.